Борщ з часничковими пампушками
Борщ, як відомо, прийшов у нашу країну з української кухні. Однак ця страва давно і міцно влаштувалася на російському столі. Традиційно, його прийнято готувати на м ‘ясному бульйоні, проте в період посту можна зварити пісний борщ. А щоб він здався ще смачнішим, можна подати до нього часникові пампушки.
Вам знадобиться
- – 2,5 літра води;
- – 6 картоплин;
- – 1 велика морква;
- – 2 головки ріпчастої цибулі;
- – 300 г капусти білокачанної;
- – 200 г квасолі;
- – 1 буряк;
- – 1 болгарський перець;
- – 2 зубчики часнику;
- – 300 г дріжджового тесту.
- – олія для смаження;
- – 3 ст. ложки томатної пасти;
- – сіль за смаком;
- – зелень петрушки.
Інструкція
1. З вечора замочіть у каструлі квасолю. Завдяки цьому вона звариться в борщі дуже швидко і буде смачніше.
2. Воду доведіть до кипіння в каструлі і покладіть в неї нарізану великими кубиками картоплю. Коли він закипить, посоліть воду і додайте вимочену заздалегідь квасолю.
3. Тим часом очистіть і подрібнюйте ріпчасту цибулю і поріжте соломкою моркву і буряк. Обжаріть їх на рослинній олії протягом 5-10 хвилин, покладіть до них томатну пасту, попередньо розведену в невеликій кількості води. Кип ‘ятіть на повільному вогні 5 хвилин.
4. Коли картопля і квасоля стануть м ‘якими, дістаньте пару ложок цих продуктів, розштовхніть їх і поверніть в каструлю. Додайте в борщ заправку, порізаний тонкою соломкою болгарський перець і дрібно нашинковану капусту. Варите 5 хвилин.
5. Через належний час зніміть піну, вимкніть вогонь, покладіть у борщ зелень петрушки і накрийте каструлю кришкою. Зачекайте 10 хвилин, поки постний борщ настоїться.
6. Щоб приготувати пампушки, змішайте пропущений через прес часник і трохи зелені. Покладіть їх у шматочки дріжджового тесту і надайте їм округлу форму. Запікайте в духовці 10 хвилин при температурі 200оС. Подайте їх до борща разом зі сметаною.